Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mingel och möten inför helgen blandat med tips från nöjes-, kultur-, krog-,mat- och sportfronten.

22/1: Buljongkokt korv med rotsaker

Publicerat fredag 22 januari 2010 kl 15.15

Några dagar kvar till lön...
ruggig januarikyla...
övervikt efter helgerna...
- då sitter den här rustika, goda och billiga rätten fint!

Koka upp en liter vatten med två tärningar kycklingbuljong. Lägg i skurna och hela rot- och grönsaker: potatis, brysselkål, gul lök i stora klyftor, strimlad vitkål, palsternacka, jordärtskockor, en näve djupfrysta gröna ärter, några bitar röd paprika, några vitlöksklyftor... - ta vad du har!

Låt först det som tar längst tid koka några minuter, lägg i det andra mot slutet. Skär falukorv i större tärningar, lägg ner dem och låt allt koka upp igen.

Servera i djupa tallrikar med klippt persilja över. Ät en ostsmörgås och drick vatten till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".