Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I Eftermiddag bjuder vi på senaste nytt, kulturtips, sport och mycket mer.

Chorisko - en snabb macka efter jobbet

Publicerat onsdag 15 augusti 2012 kl 11.35
1 av 2
Mumsfilibaba med Chorisko. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio. (Klicka på bilden för att se den större)
2 av 2

Ted Karlberg tipsar om maträtter som är enkla att slänga ihop efter en dag på stranden, jobbet eller i skolan. Och som dessutom är väldigt goda! Idag tillagar han en annorlunda varm smörgås som heter Chorisko.


Detta behöver du till en portion:
        •
valfri köttbit, tex benfri kotlett 
        • vitt bröd, tex baguette eller formfranska
        • dijonsenap
        • ½ gul lök
        • sallad

Såhär gör du: Stek köttbiten, lägg i brödet efter en stund och "stek till" det. Grovhacka löken och blanda med dijonsenapen. Vill du ha en svagare senapssås - blanda ut den med grädde. Lägg ihop det hela som en hamburgare och sen är det bara att äta!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".