Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.

Proven gör mig kallsvettig

Publicerat torsdag 12 maj 2011 kl 07.00
"Proven gör mig kallsvettig"
(20 min)

Radiopsykologen den 12 maj 2011

Lion
ska gå ut nian i juni. Han vill lära sig så mycket som möjligt i skolan och har gott om framtidsplaner. Men när han ska skriva prov låser det sig. Han blir kallsvettig, mår illa och får blackouter - särskilt när det är dags för de nationella proven. Vad kan han göra för att må bättre när han ska visa vad han går för?

En del terapeuter försöker ändra på människors tankar och känslor istället för att stödja den som hör av sig - hur vanligt är det? Eller är det ett synsätt som är på väg bort? Det undrar Charlotte i sitt brev.


Känner du igen de tankar Lion eller Charlotte ger uttryck för? Vill du tipsa dem om något?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".