Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.

Jag kan inte nå ut till andra

Publicerat torsdag 10 maj 2012 kl 06.00
Erik vill nå fram
(22 min)

Radiopsykologen den 10 maj 2012

- Hjälp, jag kan inte prata! Erik är 22 år och har de senaste månaderna fått allt svårare att kommunicera med andra människor. Han vet vad han vill säga men paniken gör att han inte får fram ett ord. Efter konflikter och diskussioner drar han sig undan allt mer. Han ringer till Radiopsykologen och vill få råd om hur han ska kunna bli lyssnad på och känna sig förstådd.

Åke drömmer mycket, om sina föräldrar och om en speciell kvinna. Men i drömmarna är känslorna annorlunda än när han är vaken. Säger drömmarna nåt som jag borde ta på allvar, undrar han i sitt brev till Radiopsykologen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".