Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Din vän i vardagen. Varje vardag 10-13.

Maria Hofvanders recept

Publicerat torsdag 11 februari 2010 kl 14.43

Recept på Havrebaguetter:

25 g jäst, 5 dl ljummet vatten, 2 tsk salt, 3 dl havregryn, 1 msk matolja, 8-10 dl vetemjöl (funkar även med rågsikt).

Värm vattnet och häll i havregrynen så de får svälla i ca 10 min. Smula sönder jästen och blanda med havregrynsvätskan.

Blanda sedan i resterande ingredienser. Spara lite av mjölet. Degen ska vara lite kletig när den är klar.

Låt degen jäsa övertäckt i en timme. Baka ut degen till baguetter i passande storlek. Skåra sedan dessa och låt dem jäsa i 40 minuter utan övertäckning. Grädda baguetterna i mitten av ugnen ca 15 min. Ugnstemperaturen ska vara 250 grader eller 200 grader om du har varmluftsugn.

Låt det väl smaka nygräddat med lite smör och ost.

Tack Maria för detta!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".