Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Din vän i vardagen. Varje vardag 10-13.

Vegetarisk korvkaka som smakar mumsigt grönt

Publicerat torsdag 23 augusti 2012 kl 14.31

Idag är det ju både köttbullens dag och värmlandskorvens dag. Som motvikt till allt köttätande tyckte Ewa Hammar från Wassdrågen utanför Kil, att man kan testa ett vegetariskt alternativ. Klicka på läs mer och ta del av Ewas recept.

Korvkaka Sofia (Bulgarien)

2½ dl korngryn

7 dl vatten

5 dl mjölk

2 lökar

3 msk sultanrussin

1 tsk salt

kryddpeppar

1 tsk timjan

Koka korngrynen i vatten i en halvtimme. Tillsätt mjölken och låt det koka ytterligare en halvtimme. Rör då och då.
Hacka löken och bryn den. Blanda i lök och russin i korngrynsgröten. Tillsätt salt, kryddpeppar och timjan. Grädda i smord form i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".