Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar vad som döljer sig bakom de låga matpriserna och avslöjar en verklighet där människor skadas,..

Matens pris blir blogg

Publicerat onsdag 13 april 2011 kl 15.29

Hej

Matens pris har blivit ett signum för våra granskningar av den globala livsmedelsindustrin. Det började som en egen radioserie men nu publicerar vi våra inslag och reportage om matproduktionen i Ekots egna sändningsytor som nyheterna och de olika aktualitetsprogrammen som bl.a. P1-morgon och Studio Ett.

Så trots att det inte längre är en egen radioserie så lever Matens pris i allra högsta grad vidare och nu kommer vi att göra om den här sidan till en blogg. Vi vill i och med det bjuda in dig till vårt köksbord (det vill säga vår lilla tvåmannaredaktion) för att via den här sidan diskutera frågorna om maten vi stoppar i oss. Kanske vill du få med en fråga till en av intervjuerna vi gör, kanske du vill komma med ett tips, eller ställa en fråga om något av det du hör oss berätta om i radion.

Sajten ska bara byggas om lite först men på tisdag så föds "Bloggen Matens pris" som vi sedan också skapar en syster till på Facebook. Så välkommen till bords och vara med och granska menyn och fördjupa samtalet om maten ur ett hållbarhetsperspektiv!

Och missa inte att lyssna på Studio Ett på tisdag då vi kommer med ett nytt reportage!

// Malin Olofsson och Daniel Öhman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".