Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Regler och ansvar för kommentarer

Uppdaterat onsdag 4 januari kl 11.00
Publicerat fredag 1 augusti 2014 kl 18.00

Tänk på att inte använda kommentarsfältet för att lämna känsliga uppgifter eller tips. Om du vill lämna ett tips till någon av våra redaktioner hänvisar vi istället till Radioleaks.

Vi vill gärna att du som besökare använder dig av möjligheten att kommentera artiklar och innehåll på sverigesradio.se och på våra Facebook-sidor, instagramuppdateringar och andra plattformar, men för ett bra och seriöst diskussionsklimat finns regler du måste följa.

1. Det är inte tillåtet med:

  • kommersiella budskap eller spam.
  • främlingsfientliga och sexistiska yttranden.
  • hot, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner.
  • länkning till ovanstående.
  • att låtsas vara någon annan än den man är, till exempel genom att använda någon annan persons riktiga namn, eller anta flera identiteter i en diskussion.

2. Din kommentar ska hålla sig till ämnet.

3. Det är tillåtet att använda länkar som fördjupning eller som källhänvisning i inlägg, men andra besökare ska inte behöva följa länkar för att förstå vad kommentaren handlar om. Ren länkpostning är därför inte tillåten.

4. Kommentarer som bryter mot någon av dessa regler kan komma att raderas.

5. Synpunkter på modereringen ska inte skrivas i kommentarsfälten. De ska istället mailas till berörd redaktion.

6. De inlägg du skriver kommer att kunna läsas av alla. Dina inlägg kan komma att användas av Sveriges Radio i andra sammanhang, till exempel på webben eller i radioprogram.

7. Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Det innebär att Sveriges Radio löpande måste ta bort inlägg som innehåller uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring eller upphovsrättsintrång. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.

Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice: 08-784 84 84, lyssnarservice@sverigesradio.se, Sveriges Radio på Facebook eller Twitter och vårt supportforum på Kundo.

Denna kommentarsfunktion drivs av Sveriges Radio AB, 105 10 Stockholm, organisationsnummer 556419-3232.

(Senast uppdaterat januari 2017)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".