Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Spelarens meddelanden (till exempel felkod 55)

Uppdaterat fredag 7 oktober 2016 kl 12.08
Publicerat torsdag 7 augusti 2014 kl 11.06
Felkod 55 i spelaren

Besökare som nu, oktober 2016, får felkod 55 vid direktlyssning, kan komma runt problemet genom att besöka oss med adressen http://sverigesradio.se/ (med http i början) istället för https://sverigesradio.se/ (med https). Vi hoppas att det snart fungerar även med https!


Mer allmänt om felkoder:
I spelaren dyker det ibland upp texter, både för att du som besökare ska se vad som händer i spelaren och för att det ska bli enklare att förstå vad som gått fel i de fall det inte fungerar.

Många av texterna talar om vilken process som pågår i spelaren, som "laddar ljud", "startar ljud", "buffrar" eller "återansluter".

Andra texter förklarar varför inget händer, som "inget ljud laddat" (vilket betyder att du måste klicka på en ljudlänk för att spelaren ska starta), "tyvärr kan vi inte hitta ljudet", "tyvärr är ljudet inte längre tillgängligt", "det tog för lång tid att hämta ljudet, prova igen", "uppspelningen stöds ej av webbläsaren", "uppspelningen avbröts" eller "något gick fel vid uppspelningen". Även om det kan vara lite besvärligt att komma fram till varför det tog för lång tid att ladda ljudet, eller vad som gjorde att uppspelningen avbröts, ger det en idé om var vi ska söka vidare. Rapportera gärna till vårt supportforum, så hjälper vi dig att felsöka!

Ibland står det "Ljudet kunde inte spelas", följt av en felkod.

  • Felkod 1 betyder att processen har avbrutits hos lyssnaren.
  • Felkod 2 betyder att det blev fel under nedladdningen av filen.
  • Felkod 3 betyder att felet uppstod i den process som kodar av ljudet. En del besökare med Firefox på Windows har fått detta problem när en inställning i Firefox som heter Windows Media Foundation inaktiverats. Läs här hur du åtgärdar det.
    Hos besökare med Firefox på Linux kan felet bero på en annan inställning. Läs mer hos Reddit.
  • Felkod 4 betyder att ljudet inte stöds

Vi har även en felkod 55, "kunde inte hämta ljudet" som till exempel kan inträffa vid anslutningsproblem och som just nu (oktober 2016) är ett relativt vanligt problem för lyssnare som använder https istället för http i början av vår adress.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".