Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Äpple-cheesecake

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.01

6-8 PORT

Botten:
15 digestivekex
2 msk råsocker
50 g smör
Äppelfyllning:
4 äpplen
4 msk råsocker
1 msk kanel
smör
Topping:
1 burk kesella
2 dl vispgrädde
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
Krossa kexen, smält matfettet.
Blanda kexsmulorna, det smälta matfettet och råsocker. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar botten.
Skala och skär äpplen i klyftor, skär bort kärnhuset. Stek klyftorna mjuka i smör strö över råsocker och kanel.
Lägg äppelklyftorna över kexbotten och
låt svalna.
Vispa grädden med vaniljsocker och råsocker och blanda ner kesellan. Bred smeten över kakan och låt stå kallt i några timmar innan servering.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.