Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pot-Au-Feu med grön salsa

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 16.57

6-8 port

1 kg fläskkaré
1 lagerblad
1tsk salt
5 pepparkorn
1 gul lök
vatten
1 morot
1 gul morot
1 bit selleri
1 palsternacka
6 potatisar
1 bit kålrot
5 skivor vitt kantskuret bröd
3 ansjovisfileer
2 vitlöksklyftor
1 rejäl knippe persilja
3/4 dl olja
Lägg köttet i en gryta täck med vatten.
Koka upp och skumma
Häll i kryddor och lök
Skala och skär rotsakerna i mindre bitar
Koka köttet i ca 45 min eller tills det är klart,
använd gärna kötttermometer 80 °
Lyft upp köttet ur grytan och mät upp 1 liter av buljongen. Är det för lite buljong så späd med lite vatten. Är det alldeles för mycket kan du reducera buljongen till 1 liter.
Koka rotsakerna i buljongen börja med kålrot och morot som tar lite längre tid och fortsätt sedan med potatis och palsternacka
När rotsakerna är klara smakar man av soppan med salt och peppar.
Mixa samman salsan.
Bröd ansjovis, persilja och vitlök först och sedan tillsätter man oljan i en tunn stråle.
Lägg soppan i en tallrik lägg på skivat kött och toppa med salsa.
Servera rykande hett

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.