Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Blomkålspastej

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.24

5 dl finhackad blomkål
1 msk italiensk salladskrydda
2 dl creme fraiche
2 dl gräddfil
vitpeppar
4 gelatinblad eller agar agar
röd paprika och romanesco
Klä en avlång brödform med plastfilm.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Blanda samman den finhackade blomkålen med gräddfil och creme fraiche,
smaksätt med italiensk salladskrydda och eventuellt lite nymalen vitpeppar.
Salta om det behövs.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme, rör snabbt ner dem i blomkålsröran.
Häll röran i formen och ställ den kallt ngn timme.
Stjälp upp pastejen och garnera med röd paprika(tomteluvor)
och bitar av romanesco (julgranar)

Mer om …

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.