Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Saffransslungad kålrot

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.22

2 små kålrötter
1 påse saffran
1 msk olja( gärna apelsinolja)
rivet skal av en apelsin
1 liten bit ingefära, riven
salt
Skala och skär kålroten i bitar.
Koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
Fräs saffran , apelsinskal och ingefära i oljan och tillsätt sedan kålroten . Vänd runt och låt fräsa ytterligare några minuter tills kålroten känns lagom mjuk. Lite tuggmotstsånd är gott.
Smaka av.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".