Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Saffransslungad kålrot

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.22

2 små kålrötter
1 påse saffran
1 msk olja( gärna apelsinolja)
rivet skal av en apelsin
1 liten bit ingefära, riven
salt
Skala och skär kålroten i bitar.
Koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
Fräs saffran , apelsinskal och ingefära i oljan och tillsätt sedan kålroten . Vänd runt och låt fräsa ytterligare några minuter tills kålroten känns lagom mjuk. Lite tuggmotstsånd är gott.
Smaka av.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.