Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Broccoligratäng

Publicerat fredag 2 november 2007 kl 17.26

1 kg Broccoli
2 pkt ICAs kotlettbacon
2,5-3 dl matlagningsgrädde
2,5-3 dl mellanmjölk
1 liten klick smör eller margarin
1 påse riven ost

Sätt på ugnen på 225 grader.

Gör så här:
Förväll broccolin i saltat vatten. Låt det bara koka upp annars blir den för mjuk.
Klipp kotlettbaconet i små bitar och bryn den.
Gör en bechamelsås. D.v.s. häll grädden och mjölken tillsammans med en klick smör eller margarin i en kastrull.
Låt det koka upp.
Red av med maizena redning för ljus sås.
Krydda med salt och vitpeppar.
Ha i lite av den rivna osten på slutet.
Häll av broccolin i ett durkslag och lägg den sedan i en ugnsfast form med djup.
Lägg över baconet.
Häll på såsen och avsluta med den rivna osten.
Låt det stå i ugnen c:a 20-25 min tills den har fått fin färg.

ÄT OCH NJUT!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".