Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Solgryta

Publicerat fredag 9 november 2007 kl 17.01

4 port

400 g Benfri Bog, Skinka eller Grytbitar av griskött
2 Gula Lökar
½ Liten Squash
1 Röd Paprika
1 Grön Paprika
1 Liten Burk Ananas i egen juice, 200g
2 dl Buljong
2 msk Soja
1 Vitlöksklyfta
3 msk Vinäger
1 msk Tomatpuré
1 tsk Färsk Fint Hackad Ingefära
1 tsk Salt
Svartpeppar
½-1 msk Potatismjöl

Skär köttet i ganska breda strimlor och ta samtidigt bort allt synligt fett.
Skala och skär löken i tunna klyftor.
Skiva squashen och dela skivorna i fyra bitar.
Strimla paprikorna.
Skär ananasen i bitar, spara juicen.
Koka upp buljong, soja och ananasjuice i en gryta.
Lägg ner köttet, lite i taget, i den kokande vätskan.
Tillsätt lök, pressad eller finhackad vitlök, vinäger, tomatpuré och kryddor.
Låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
Lägg ner ananas, squash och paprika i grytan och låt sjuda i ytterligare några minuter.
Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten.
Koka upp grytan och dra bort den från värmen.
Servera med till exemepl ris eller bulgur

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".