Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Helkornsplättar

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.20

med rotsaksratatouille och vitlöksyoghurt

4 port

Det här behöver du:
3 ägg
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 dl kokt helkorn av t.ex. korn ,råg, vete eller dinkel
1 stor morot
1 bit rotselleri
1 stor rödlök
1 palsternacka
1 kålrot
1 brk krossade tomater
torkad timjan
salt och peppar
olivolja
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
Så här gör du:
Blanda ihop plättsmeten och grädda plättarna.
Tärna rotsakerna och lök, fräs i olivolja. Tillsätt tomatburken och lite timjan . Låt koka ca 20 min tills rotsakerna känns lagom mjuka och smaka av med salt och peppar.
Varva plättar och ratatouille. Ringla runt yoghurt smaksatt med vitlök .

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.