Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fetaostpaj á la Lana

Publicerat måndag 12 december 2005 kl 13.52

 

4-5 okavlade smördegplattor
25 g smör
2-3 dl matalgningsgrädde (eller visp om du hellre vill)
1-2 pkt feta ost
en kruka basilika
½-1 ask coctailtomater
svarta oliver
Lägg smördegsplattorna kant i kant i en ugnssäker form, nagga dom och tryck ihop kanterna lite grann.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädden och den smulade osten. Koka ihop på svag värme till en slät massa. Ta kastrullen från värmen och lägg i hackad basilika.
Låt svalna under tiden du halverar tomaterna som du sen lägger med snittytan nedåt på smördegen. Häll fetasåsen över och strö sen på oliverna.
Ställ in i ugnen, 225 grader i ca 20 min. Pajen ska få lite färg.
Till det serveras en grönsallad, gärna innehållande lite rödlök.
Smaklig måltid!

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.