Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Tomatsoppa med ingefära och apelsin

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.11

1 gul lök
1vitlöksklyfta
olja
1 liten bit ingefära
1 krm svartpeppar
2 burkar tomater
1 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
saft och skal av en apelsin
salt
Skala och hacka lök och pressa vitlöken.
Fräs olja i en kastrull.
Riv ingefäran och rör i tillsammans med peppar, tomater, buljongtärningar, vatten och grädde.
Låt soppan koka i ca 10 min, späd eventuellt med lite mer vatten om den kokar ihop för mycket.
Mixa soppan och smaksätt den

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".