Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gröna våfflor med sparris och laxkräm

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 16.56

6 port.

1 påse våffelmix
100 g färsk spenat
2 dl kesella
200 g rökt lax
vitpeppar
1 knippe sparris eller 1 paket fryst
Blanda våffelmixen enligt anvisningen på förpackningen, mixa i mixer tillsamman med grön spenat.
Mixa samman lax och kesella, smaksätt med lite nymald vitpeppar.
Koka sparrisen lagom mjuk i saltat vatten
Lägg en våffelkvart på tallriken , lägg på sparris och sedan ytterligare en våffelkvart.
Forma laxkrämen till ett ägg och lägg på våfflan.
Garnera med dill och citron och om du vill , ringla runt lite dillolja.
TIPS Du kan grädda våfflorna i god tid innan och värma dem i ugnen innan serveringen.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.