Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mozzarellafyllt kycklingbröst

Publicerat onsdag 25 januari 2006 kl 17.03

6 port.

6 kycklingfileer
1 mozarellaklump i tunna skivor
1 hg soltorkade tomater , marinerade
några kvistar basilika
salt och peppar
Banka ut kycklingbrösten till nästan dubbel storlek.
Klä ett skärbräde med plastfilm.
Lägg på skivorna brevid varandra så att en rektangel bildas.
Lägg på mozarellaskivorna i mitten i en rad.
Lägg sedan på tomater och basilika.
Rulla ihop till en ”rulltårta” med hjälp av plastfilmen.
Knyt ihop ändarna.
Rulla in kycklingrullen med plastfilm i aliminiumfolie.
Rulla hårt så ”korven” känns hård och fast.
Lägg rullen i en avlång sockerkaksform och ställ sedan formen i en vattenfylld långpanna.
Grädda i 175° ugn ca 40 min.
Låt rullen bli riktigt kall innan den skivas upp.
Servera med balsamicosky och en krämig risotto.
Sky
5 msk balsamicovinäger
2 dl kalvfond
2 dl vatten
1 hackad gul lök
1 tärnad tomat
majzena
Blanda samman ingredienserna i en kastrull
Låt koka ner till hälften
Sila, red av och smaksätt eventuellt med salt och peppar

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.