Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Fredagskocken 30 september

Publicerat fredag 30 september 2005 kl 15.56

Fredagspasta med kyckling alt. Fläskfile
4p 

6-800g kött
1 paprika
1 stor lök
5 dl grädde
2 st vitlökar
4 msk sweet chili
3 tomater
400g färsk pasta

Strimla köttet och paprika, hacka löken.
Bryn i smör och olja.
Tillsätt grädde sweet chili, vitlök och kalvbuljong.
Låt sjuda i ca 6-8 min klyfta sedan ner tomaterna i pannan och låt sjuda ytterliggare någon minut.
Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan ca 3 min.

Klart att servera, smaklig spis.

Créme Brulé med kardemuma
4 port

5 äggulor
1 dl socker
3 ½ dl grrädde
1 ½ dl mjölk
2 tsk kardemummakärnor
1 vaniljstång
2 msk strösocker 

Sätt ugnen på 110 grader.
Koka upp grädde och mjölk med kardemumman och den skårade vaniljstången.
Dra kastrullen av värmen.
Rör äggulorna och sockret- vispa inte för då bubblar sig smeten och brylérna blir ojämna.
Häll gräddkoket över äggblandningen.
Rör tills sockret löst sig (vispa inte).
Sila kardemummakärnorna och vaniljstång.
Fördela i osmorda portionsformar och grädda i ugnen i 35-40 min.
Ta ut formarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 275 grader (grill).
Strö socker över bryléerna, sätt formarna i ugnen och låt sockret smälta till karamell.
Passa noga. För det går snabbt.

Hoppas det väl smakar!
Patrik Blixt, Stångs PM och co

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".