Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Fredagskocken 18 november

Publicerat torsdag 17 november 2005 kl 16.59

Honung och citronbakad lax med saffranssås
(4 p)

Detta behövs:
4st laxfiler
2 msk honung (helst flytande)
1/2 citron pressad
1/2 msk senap

Sås
1/2 paket saffran
2 msk hackad schalottenlök el gullök
2.5 dl matlagningsgrädde
4 msk vitvin
Smör till stekning
salt o peppar

1. Sätt på ugnen på 180 grader
2. Blanda ihop citron, honung och senap
3. Pensla på röran på laxen och sätt in den i ugnen (10-15 min)
4. Fräs löken med smöret, tillsätt sedan saffranoch rör runt och häll sedan i grädden och vinet. Låt det sedan såsen koka ner någon minut
5. Smaka av med salt o peppar

Fredagsglass
2 burkar vanilj kessela
300-350g frystabär (hallon eller blåbär funka bra )
Lite florsocker

Blanda allt och servera direkt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".