Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Fredagskocken 3/3

Publicerat torsdag 2 mars 2006 kl 11.54

Kycklingfilé Thai

För 4 personer.

4 kycklingbröstfiléer
1 dl. Thai sweet chilisås
2 msk. Thai Red Currypulver (Santa Maria)
0,5 dl. Touch of Taste kycklingfond Thai (Touch of taste)
0,5 påse Findus wokgrönsaker Thai
0,5 tsk. finhackad vitlök ( torkad )
5 dl. vispgrädde
Maizenaredning ljus

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i smala strimlor ca. 5 cm långa.
Fräs dem i sparsamt med olja tills de fått lite färg.
Tillsätt chilisåsen, grädden, Red Curry samt kycklingfonden.
Låt detta sjuda ca. 10 min.
Tillsätt sedan wokgrönsakerna och vitlöken.
Låt detta sjuda ca 5 min.
Sprid sedan till sist lite Maizenaredning över det hela och rör ihop tills det tjocknat något.
Klart.

Servera med ett luftigt och doftande Basmatiris samt en fräsch sallad.

Roger Nilson
Söderköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".