Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Fredagskocken 10/3

Publicerat torsdag 9 mars 2006 kl 11.45

Västerbottenpanerad Kycklingfilé
med rotsaker och baconcreme.

4 pers.

4 Kyckling fileér
Ägg till panering
1 dl riven västerbottenost
Rostade rotsaker
Potatis, Palsternacka, Morötter ,Selleri, Lök
Ruccolasallad, Färsk spenat
Olivolja
Salt, peppar timjan efter smak

Baconcreme
2 paket bacon
1 liten burk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Skiva och stek baconen låt rinna av. Låt svalna.

Blanda tillsammans med cremefraiche, kryddor och vitlök.
Ställ in i kylen.

Gör så här.
Skala och klyfta rotsakerna, lägg i ugnsfast form.
Ringla över olivolja och krydda. 175-200 grader 20-30 min.
Panera kycklingfilén med ägg och den rivna osten.
Salta o peppra.
Bryn kycklingfilén på medelvärme runt om.
Stek färdigt i ugn 10-15 min
När rotsakerna är färdiga tag ut och blanda med ruccolasallad och färsk spenat.
Färdigt att servera med baconcremen på toppen.

Dessert
Varm chokladbrownie med exotisk fruktsallad och glasskula.
4-5 pers.

100 gr mörk choklad
100 gr margarin
4 ägg
100 gr socker
60 gr vetemjöl
Ugn 200 grader. Ca 10 min.

Smörj och sockra portionsformar
Smält chokladen tillsammans med margarin.
Vispa ägg och socker porröst.
Vänd ner chokladen i äggsmeten, rör ner mjölet.
Fördela smeten i portionsformar och grädda i 10 minuter.
Tärna och blanda valfria exotiska frukter. Tex ananas, melon, kiwi, mango.

Jonny Nyström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".