Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Fredagskocken 17/3

Publicerat torsdag 16 mars 2006 kl 10.34

Helstekt Fläskfile med råstekt potatis
Vaniljglass med hallonsås

Putsa fläskfilen , bryn den hastigt i stekpannan (ca 150 gr. råvikt per person)
Färdigstek den i ugn ca. 180 grader
Tag ut fläskfilen, lägg den på ugnsfolie, salta och peppra.
Rulla in den i folien.
Håll den varm på svag värme i ugnen till dess den ska serveras.

Råstekt potatis
ca 2-3 skalade potatisar per person
Skiva potatisarna i mycket tunna skivor
Spola skivorna i kallt vatten, häll upp dem i ett durkslag och låt rinna av
Bryn potatisen i en stor stekpanna med lite matfett
Vänd potatisen ofta med en stekspade, till dess potatisen blir mjuk och får en gyllenbrun färg
Krydda med salt och peppar

Serveras med valfri sallad eller smörstekta sockerärter.

Dessert
Vaniljglass med hallonsås
Blanda ca 200 gr osockrade hallon (frysta eller färska) och 200 gr aprikosmarmelad samt 1dl socker
Mixa allt i en hushållsmixer
Glasera en desserttallrik med lite hallonsås och klicka upp glassen
Garnera med citronmeliss eller marängtoppar

Smaklig måltid.
Göstas Mat & Pub, Arkösund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".