Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Rosmaris lefsor

Publicerat fredag 24 mars 2006 kl 14.26

ca 14 st

5 dl filmjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
8 - 9 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen

Blanda allt till en lös deg som precis släpper fr skålen.
Mjöla rikligt på ett bakbord och häll ut degen.
Dela den mkt lösa degen i ca 14 delar.
Kavla ut några delar i taget.
Kavla ut varje del till en rund platta ca 20 cm i diameter.
Slösa med mjölet annars fastnar degen på kaveln.
Skaka av mjölet o lägg i stekpannan.
Värm en stekpanna - gjutjärn - inte teflon.
Stekpannan ska vara ganska het. OBS -Inget fett.
Grädda ett par min på varje sida. Så att lefsan får lite färg.
Lägg i en korg med en handduk över så att dom håller sig varma.
Kan ätas med lite borsmargarin eller en god ost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".