Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Fredagskocken 28/4

Publicerat fredag 28 april 2006 kl 13.41

Grillad lammfilé med rosmarinsky

Ca 800 g lammfilé
Färsk rosmarin ca en kvist till marinaden och en kvist tilll skyn
Ca 2-3 dl olja till marinaden

Sky
3 dl rödvin, 1/2 gul lök hackad
1/2-1 msk tomatpuré
ca 50 g hackad selleri
rosmarinkvist
salt och peppar.

Låt reducera ca 30 min.

Sila

Klyftpotatis
Klyfta potatis, ringla olja över, salt och färsk timjan efter smak.

In i ugnen 200 grader i ca 20 min

Det marinerade köttet
Stek i grillpanna och lägg sen i ugnen i (200 grader) ca 5 min.

Grilla ev också grönsaker som squash, fänkål och tomat.

Dessert
Mangosorbet med passionsfruktshalva och hallonsås.

1-2 mango

Sockerlag
1 l vatten, ca 5 dl socker kokas upp. Tillsätt mixad mango. In i frysen minst 2 tim.

Hallonsåsen
Frysta el färska hallon, ca ett paket som mixas med florsocker efter smak.

Sila bort kärnorna.

Servera sorbet med en halva passionsfrukt, hallonsås och ev riven choklad och citronmeliss.

Jimmy Larsson på Trattoria Da Vinci i Linköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".