Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Grillad marinerad fläskfilé med rostad bakpotatis & grönsaker samt chili- & vitlöksdipp

Publicerat måndag 26 mars 2007 kl 09.16

4 pers

Steg 1
Putsa och marinera fläskfilén (ca 150gram/person).
Köp färdig marinad.

Steg 2
Chili- och vitlöksdipp

2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 st pressad/hackad vitlöksklyfta
2 tsk Sambal Oelek (chilipasta)
1 msk Sweet chili (thaisås)
salt + peppar
späd med vatten
Blanda ihop ingredienserna och smaksätt efter eget behag.

Steg 3
Rostad bakpotatis & grönsaker

2 st bakpotatis
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st rödlök
1/3 grön zucchini

Skiva bakpotatisen och skär grönsakerna i 4 delar.
Vänd allt i olivolja, flingsalt samt örter.
Lägg först potatisen på en plåt och ställ in den i ungen i 20 min.
Lägg sedan grönsakerna på samma plåt och rosta ca 10 - 15 min tills att det är klart.

Steg 4
Under tiden som potatisen rostas i ugnen, grilla fläskfilén hel tills att den är nästan klar (ca 20 min eller 60-65°).
Rulla in den i aluminiumfolie och låt vila bredvid grillen i 10 min.

Steg 5
Ta ut potatisen och lägg på grönsakerna på samma plåt och ställ in den i ugnen och rosta ca 10 – 15 min tills att det är klart.

Steg 6
Tranchera fläskfilén precis innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".