Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Färskpotatisgratäng med sparris

Publicerat onsdag 14 juni 2006 kl 14.39

Ingredienser:
Färsk svensk potatis (så små som möjligt)
Färsk grön sparris
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Matlagningsrädde
Riven ost av typen parmesan eller västerbottenost

Gör så här:
Sjud sparrisen i lite saltat vatten tills att den är färdig.
Koka potatisen som vanligt men avbryt gärna kokningen strax innan den är helt färdig.
Häll av vattnet och lägg potatisen i en smord gratängform.

Fördela tomater, oliver och sparris över potatisen och slå på matlagningsgrädde så att det knappt täcker och riv sedan över osten.
Peppra med nymald svartpeppar och ställ in i ugnen(ca 170 grader) och låt allt koka ihop.
Servera gärna en rökt Makrill eller stekt lax till. (passar även till grillat i alla former)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".