Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Receptsamlingen - Sveriges Radio Östergötland

Haloumisallad

Publicerat onsdag 14 juni 2006 kl 14.40

Ingredienser:
Haloumi
Cocktailtomater
Rödlök
Ruccola
Sweetchilisås
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Honung

Gör så här:
Skär tomat, lök och ruccolan i inte alltför små bitar och blanda ihop.
Lägg den färdigblandade salladen i portionsskålar eller på salladsassietter.
Gör en vinägrett av oljan, vinägern och honungen, salta och peppra, häll den över salladen.
Häll upp sweetchilisåsen i en liten kastrull och värm försiktigt på spisen.
Skär Haloumiosten i små lagom ”tuggbitar” och stek den i stekpanna tillsamans med lite olivolja tills den får en liten stekyta.
Fördela osten på varje portion och häll på den varma sweetchilisåsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".