Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Pasta á la Årets Kock

Publicerat tisdag 15 februari 2011 kl 09.33
Pasta á la Årets Kock
(6:47 min)
Tomas Diederichsen.

Tomas Diederichsen, Årets kock, tipsar om en snabb och enkel pastarätt:

Pasta á la Årets kock

pasta, rigatoni till exempel
lufttorkad skinka, parma eller serrano
mozzarella, (gärna buffel-)
basilika
cocktailtomater
vitlök
smör

Koka pastan i saltat vatten. Tärna mozzarellan. Häll av vattnet från pastan, lägg ner mozzarellan över den avrunna och varma pastan. Lägg i delade cocktailtomater.

Skär ner skinkan i mindre bitar, lägg i en tallrik tillsammans med basilikan. Häll över den varma pastan och vänd runt.

Riv gärna ner lite vitlök och smör över pastan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".