Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Halstrad gös med pocherade ägg, sparris och ansjovisdressing

Publicerat tisdag 22 februari 2011 kl 11.07
Halstrad gös med pocherade ägg, sparris och ansjovisdressing
(5:20 min)
Tobias Bentley.

Tobias Bentley, köksmästare Täby enskilda gymnasium har ett förslag till en snabb och läcker fredagsmiddag.

Halstrad gös med pocherade ägg, sparris och ansjovisdressing
800 g gösfilé, fjällad men med skinnet kvar - be personalen i fiskdisken fixa!
2 burkar ansjovisfilé
16 färska vita sparrisar
1 burk creme fraiche
4 ägg
1 citron
1 dl ättika

Blanda ättikan med 1 dl kallt vatten. Knäck i äggen och låt stå i 30 minuter.

Mixa creme fraiche med ansjovisen. Pressa i citronen och mixa med stavmixer. Spara citronskalet!Smaka eventuellt av med lite salt.

Skala sparrisen, skär bort den lilla träaktiga biten.

Koka upp två kastruller med vatten. Den överblivna, urkramade citronen, lägger du i den ena kastrullen tillsammans med 1 msk smör och lite salt. Lägg sedan i sparrisen, koka i ca 6-7 minuter.

Stek under tiden gösen i lite smör, bara på skinnsidan så det tar cirka tio minuter. Se till så att fisken inte bränns vid.

När det är tre minuter kvar på sparrisen, släng i äggen i den andra kastrullen med kokande vatten och låt stå i tre minuter.

Lägg upp gösfilén, lägg sparrisen bredvid, äggen ovanpå och slå över ansjovisdressingen.

Serveras med kokt potatis och kanske lite brödkrutonger till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".