Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Pasta arrabiata

Publicerat tisdag 1 mars 2011 kl 10.53
Pasta arrabiata
(6:50 min)
Linnéa Swärd.

Linnéa Swärd, redaktör på receptsajten Tasteline, tipsar om en lättfixad italiensk pastarätt.

Pasta arrabiata

stor stekpanna/wokpanna

1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 paket/burk krossade tomater
eventuellt 1 dl vitt vin
olivolja
socker
salt
peppar
pasta/spaghetti - gärna lite finare med ägg

Värm pannan. Värm på vattnet till pastan.

Finhacka löken, vitlöken och chilin. Ta bort kärnorna om du inte vill ha det superstarkt.

När pannan är varm, på med olivolja, lök och vitlök. Rör om, det ska inte få färg. Lägg i chilin, lite av de krossade tomaterna och lite av vinet. Rör runt och tillsätt mer tomater och vin allteftersom tills vattnet kokat bort. Smaksätt med salt, peppar och socker.

Häll i pastan i tomatsåsen och rör runt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".