Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Risotto á la Årets Kock

Publicerat tisdag 12 april 2011 kl 10.49
Risotto á la Årets Kock
(5:51 min)
Tomas Diederichsen.

Tomas Diederichsen, kock på Ulvsunda slott i Bromma ger ett recept på lättfixad risotto.

Risotto á la Årets Kock

Till fyra personer behövs ca 3-4 dl avorioris och ca 5-6 dl hönsbuljong. I övrigt, prova dig fram och improvisera när det gäller måtten på de övriga ingredienserna. Du kan bli Årets Kock (hemma) när du lagar det här!

3-4 dl avorioris
fänkål
gul lök
vitlök
(ev. lite vitt vin)
hönsbuljongtärning + ca 5-6 dl vatten
parmesan
en klick smör
räkor
gröna ärtor
mynta

Hacka löken, vitlöken och fänkålen. Fräs i lite olivolja så att det blir mjukt men inte tar för mycket färg. Tillsätt riset, gärna en skvätt vitt vin och låt koka in.

Tillsätt lite i taget av hönsbuljongen, rör runt, låt koka in. Späd med mera buljong, rör runt, låt koka in. Fortsätt tills riset är klart, mjukt och lite krämigt.

Tillsätt riven parmesan och en klick smör. Sist av allt, lägg i gröna ärtor, räkor och mynta och låt det snabbt bli varmt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".