Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Rostad potatis med matjeskräm

Publicerat torsdag 14 april 2011 kl 14.38
Rostad postatis med matjeskräm
(5:51 min)
Carina Brydling.

Carina Brydling, kokboksförfattare och kock bjuder på denna rätt till Påskbordet för fyra personer


I denna enkla lunch- eller bufférätt får helt enkelt potatisen vara huvudnumret. Matjessillen får fungera som en kryddsättning istället för att dominera på tallriken.

30 sköljda och väl skrubbade små färskpotatisar
1 skalad gul lök
1 dl creme fraiche
½ dl finhackad matjessill
½ dl finhackad gräslök
finrivet skal av 1 citron
1 liten bit lagrad hårdost att hyvla över varje portion
sallad och örter, olika typ romansallad, maché, thaibasilika, dragon, gräslök med mera
flingsalt och nymalen svartpeppar
kallpressad rapsolja

Lägg potatisen i ungsfast form. Droppa över rapsolja och strö på flingsalt. Rosta i 225-gradig ugn i cirka 30 minuter.

Vispa creme fraichen med hjälp av elvisp till en fast kräm. Finhacka löken. Blanda ihop creme fraiche med matjessill, lök, gräslök och citron. Fördela de rostade potatisarna på varma tallrikar, klicka på matjessill, creme fraiche och garnera med hyvlad ost, sallad, örter och strö på flingsalt efter smak.

Servera direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".