Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Tortilla efter påsk

Publicerat tisdag 26 april 2011 kl 11.03
Tortilla efter påsk
(8:14 min)
Tove Nilsson i Köp hem fem.

Tove Nilsson, frilanskock och matskribent tänker sig att vi kan använda oss av lite äggrester från påsk och göra en tortilla.

Tortilla efter påsk
6 potatisar, skalad och tärnad
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, tärnad
1 påse bladspenat
5 ägg
olivolja, salt och svartpeppar

Råstek potatisen i rejält med olivolja i en stor stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt lök och paprika och fräs tillsammans med potatisen några minuter. Vänd in spenaten. Salta och peppra.

Vispa ihop äggen tillsammans med 2 msk vatten och häll över potatis och grönsaker. Sänk värmen och låt stå tills ägget har stannat.

Vänd upp och ned på tortillan med hjälp av en skärbräda eller ett fat. Lägg tillbaka i stekpannan och stek ytterligare några minuter. Ringla över lite olivolja och servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".