Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Pelles potatisbakelser

Publicerat måndag 2 maj 2011 kl 15.18
Pelles potatisbakelser
(5:48 min)
Pelle Heringhaus (och en häst).

Per-Erik (Pelle) Heringhaus är köksmästare på Globala gymnasiet och är med i Köp hem fem för första gången.

Pelles potatisbakelser
(6 st)

1 ark smördeg, cirka 20 cm långt
4 kokta kalla rivna potatisar (gärna av en fast sort)
cirka 0,5 dl hackad mozzarella
6 strimlade soltorkade tomater
10 hackade calamataoliver
färsk basilika efter behov
1 uppvispat ägg
salt, peppar

Kavla ut smördegen lite grand. Strö över den rivna potatisen.

Lämna cirka 1 cm på långsidan av smördegen ren, så att man kan fästa ihop smördegsrullen. Strö över oliverna, tomaterna, mozzarellan och basilikan. Salta och peppra, var försiktig med salt, tänk på att oliverna är salta.

Rulla sedan ihop smördegen som när du bakar bullar. Pensla den rena smördegsremsan med ägg och fäst ihop rullen. Skär sedan rullen i cirka 3 cm tjocka skivor.

Lägg skivorna i bullformar, pensla med ägg och grädda cirka 10 minuter i 175 grader, eller tills potatisbakelsen är gyllenbrun.

Vill man variera bakelsen kan man till exempel lägga i stekt svamp, västerbottenost, chèvreost eller motsvarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".