Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Älgfärsbullar med rotselleripuré och svampfräs

Publicerat onsdag 26 oktober 2011 kl 10.31
Älgfärsbullar med rotselleripuré och svampfräs
(6:26 min)
Tove Nilsson.

Tove Nilsson, frilansande matskribent och kock, tipsar om:

Älgfärsbullar med rotselleripuré och svampfräs

500 g älgfärs
1 kg rotselleri
1 liter mjölk
300 g trattkantareller
225 g frysta lingon

I skafferiet:
timjan eller rosmarin
ströbröd
1 ägg
eventuellt 1 lök
strösocker
smör
salt och peppar

Skala och tärna rotsellerin. Koka i 9 dl mjölk och 2 msk smör på svag värme tills rotsellerin är helt mjuk.

Häll av (spara mjölken i en bunke) och mixa rotsellerin tillsammans med 3 msk smör med en stavmixer, tillsätt eventuellt lite av den heta mjölken om purén känns för fast. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ½ dl ströbröd med 1 dl mjölk i en bunke. Låt svälla.

Blanda i färs, eventuellt stekt finhackad lök, ägg och ½ tsk torkade örter. Krydda med salt och peppar.

Arbeta till en smidig smet. (Har man inga ägg kan man göra bullarna utan!) Rulla till små bullar och stek i smör.

Tina lingonen och rårör med ½ dl socker.

Smörstek svampen och servera med älgbullar, puré och lingon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".