Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Rosastekt lammfilé med rostad blomkål och vitlök

Publicerat onsdag 2 november 2011 kl 09.50
Rosastekt lammfilé med rostad blomkål och vitlök
(9:05 min)
Anders Levén.

Veckans tips med perfekt höstmat kommer från tv-kocken Anders Levén.

Rosastekt lammfilé med rostad blomkål och vitlök
(4 pers)

12 lammfiléer
3 vitlöksklyftor
1 blomkålshuvud
1 påse babyspenat (väl sköljd)
2 msk pinjenötter
havssalt
svartpeppar
torkad basilika
1,5 dl olivolja

Marinera lammfiléerna i olivolja med 1 fint skuren vitlök, peppar, torkad basilika i cirka 30 minuter.

Stek lammet under kort tid i het panna eller grillpanna. Servera vid 59°C i kärntemperatur, låt köttet vila.

Stek blomkålen gyllenbrun i tunna skivade bitar ihop med vitlök, strö i pinjenötter och vänd i spenaten allra sist. Krydda.

Lägg nu tillbaka lammet på blomkålen ett par minuter och servera genast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".