Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Recept: Toves flankstek med surkålssallad

Publicerat torsdag 19 april 2012 kl 10.30
Tove Nilsson i Köp hem fem.

Grillad flankstek med surkålssallad

4 portioner

KÖP HEM

800 g flankstek (kållap, slaksida)

1 fänkålshuvud

1 grönt syrligt äpple

1 burk surkål

2 dl crème fraiche

SKAFFERI

Kryddor, tex Chilipulver, Spiskummin, koriander, spanskt rökt paprikapulver Strösocker

1. Blanda en rub med 3 tsk kryddor och 1 tsk strösocker.

2. Gnid in köttet med kryddblandningen. Krydda med salt och peppar.

3. Låt stå framma i rumstemperatur ca 15 minuter.

4. Ansa och strimla fänkålen tunt.

5. Blanda med rivet äpple, surkål och crème fraiche till en krämig sallad.

6. Smaka av salladen med vinäger, salt och peppar.

7. Grilla flanksteken ca 5 minuter på varje sida på het grill eller i en grillpanna.

8. Skiva upp och servera med salladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".