Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Recept: Marängtårta med blåbärsgrädde och chokladtryffel

Publicerat fredag 20 juli 2012 kl 11.30
Mia Öhrn, kock. Foto: privat.

Mia Öhn tipsar om en smarrig sommartårta som passar lika bra till fest som efterrätt.

8-10 bitar

Du behöver:

1 paket marängbottnar

Chokladtryffel:

200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Blåbärsgrädde:

200 g (cirka 4 dl) blåbär
3 dl vispgrädde

Chokladtryffel: Hacka chokladen grovt. Mät upp grädden i en kastrull. Låt koka upp, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och låt sedan tryffeln svalna och tjockna, helst i rumstemperatur över natten, men är du otålig kan du ställa in den i kylen i cirka 1 timme. Rör om då och då och passa så att tryffeln inte blir för hård och kall.

Blåbärsgrädde: Strax innan tårtan ska serveras mosar du blåbären. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt och vänd ner blåbärsmoset slarvigt i grädden.

Lägg ena marängbotten på ett serveringsfat och bred på hälften av chokladtryffeln och därefter hälften av blåbärsgrädden. Lägg på nästa marängbotten och bred på resten av chokladtryffeln och blåbärsgrädden.

Dekorera med färska jordgubbar eller ätliga blommor!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".