Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm

Recept: Västerbotten- och svampquesadillas

Publicerat torsdag 23 augusti 2012 kl 14.05

Köp hem:

3 gula lökar

1 västerbottenost

400 g kantareller

1 kruka gräslök

1 pkt tortillabröd

Från skafferiet:

Smör och rapsolja

salt och peppar


Gör såhär:

1. Skala och strimla löken. Fräs långsamt tillsammans med olja i en stekpanna tills den blir mjuk, söt och brun.

2. Riv västerbottenosten. Strimla gräslöken.

3. Smörstek kantarellerna och krydda med salt.

4. Lägg lök, ost, gräslök och kantareller på hälften av tortillabröden. Lägg på ett bröd som ett lock.

5. Stek på båda sidorna i olja och flingsalt tills osten smälter.

6. Skär upp i snibbar och servera på kräftskivan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".