Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som hycklar och skiter i allt. Allt under ledning av Magnus Uggla.
28 oktober

Fredagsdrink - Smoky Hell

Publicerat fredag 28 oktober 2011 kl 18.06
"Det ser lite ut som häxkittel"
(8:17 min)
1 av 6
Helt rätt - är det något som ryker utan att det är vamt måste man stoppa ner handen i det. Foto: Ronnie Ritterland
Fredagsdrinken i sin helhet. Foto: Ibban
2 av 6
Fredagsdrinken i sin helhet. Foto: Ibban
Barnen visar på karaktär och väntar på lov innan de går loss på godiset. Foto: Ibban
3 av 6
Barnen visar på karaktär och väntar på lov innan de går loss på godiset. Foto: Ibban
Ibban delar ut fredagsdrinkar till de sockerhöga barnen. Foto: Ronnie Ritterland
4 av 6
Ibban delar ut fredagsdrinkar till de sockerhöga barnen. Foto: Ronnie Ritterland
Så här mycket godis har vi nog aldrig sett i studion. Foto: Ibban
5 av 6
Så här mycket godis har vi nog aldrig sett i studion. Foto: Ibban
27 glada barn väntar på att få hugga in på bål och godis. Foto: Ronnie Ritterland
6 av 6
27 glada barn väntar på att få hugga in på bål och godis. Foto: Ronnie Ritterland

Alla som pluggar vet att om ska klara studierna gäller det att ha koll på hur man blandar saker. Skola och jobb. Pasta med sås och så typ bål. Därför tar Uggla i P4 hjälp av en blandningsexpert.

Ludwig Smedberg är KTH-student som dessutom extraknäcker som bartender på Universitetet.

YEAH DREAM TEAM!

Eftresom det är barnen som bestämmer den här veckan i Uggla i P4 är fredagsdrinken en stor kittel av bubblande rykande häxbål.

Bartendern och KTH-studenten Ludwig Smedberg bjuder Magnus Uggla och barnen i studion på en halloweendrink med kolsyreis.

Tricket för att lyckas med den flashigaste halloweenbålen är torris. En sorts kolsyreis som går att köpa lite överrallt i välsorterade affärer. Observera att torrisen är en färskvara som man inte kan förvara allt för länge.

- Den klarar sig två dagar i kylskåp.

Gör så här:

  • Blanda sodavatten, juice och lime. Vi skippar vodkan den här gången eftersom det är 27 barn i studion som ska smaka.
  • Du som är vuxen kan pytsa i en rejäl skvätt Explorer eller annan kul sprit.
  • Rör ner kolsyreisen lite i taget och garnera med en limeklyfta eller två i varje glas.

VARNING!

Ta inte för mycket kolsyreis på en gång då blir det en stor isklump i bålen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".