Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
twittertrend

Robert startade #homoriot

Publicerat torsdag 2 februari 2012 kl 14.00
Uppdaterat torsdag 2 februari 2012 kl 13.50
Trakasserades när de gick hand i hand
(5:16 min)

I onsdags kväll startade Robert taggen #homoriot som trendade på Twitter i Sverige bara några timmar senare.  

- Jag startade taggen för att jag är trött på att det bara pratas om heterogrejor i svenska medier. Pride kommer upp en gång om året och that’s it!

Det är skitviktigt att kritisera att man begränsar sig som hbtq-person i dagens Sverige, man kanske inte vågar hålla sin partner i handen eller hångla offentligt. Många bisexuella blir ifrågasatta varje dag.

Samtidigt är det viktigt att problematisera de normer som finns inom hbtq-gruppen, säger Robert. Lyssna mer på mina tankar:

Ljudklipp där Robert pratar mer om ämnet: 

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.