Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vill locka fler att äta allt mer ren

Publicerat måndag 3 juni 2013 kl 14.42
Anna Marja Kaddik i Rádio Sápmi
(6:18 min)
Anna-Marja Kaddik. Foto: Thomas Sarri

Allt fler vill äta renkött. Men det behövs nya recept för att locka fler att testa nya delar av renen. Projekten Njalle – rihpestibie, Luonddu biebmu, Renlycka och Samernas mat- och kompetenscentrum arrangerar i slutet av veckan en experimentverkstad för att hitta nya recept. Där möts samiska kockar och matlagningsintresserade för att experimentera fram ny samisk mat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".