Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsprogrammet med fördjupande reportage och senaste nytt, måndag till fredag 15.04 - 17.35 i...
Onsdag 29 september

Mat - framtiden för Skaraborg

Publicerat onsdag 29 september 2010 kl 14.13
Kan Skaraborg bli Sveriges Toscana? Foto: Scanpix.

Om några år ska turismen i Skaraborg omsätta tre miljarder kronor och maten har en viktig del i den utvecklingen.

I dag omsätter turismen omkring 1,7 miljarder kronor och målsättningen är att den siffrar ska fördubblas till 2015.

- Vi är på god väg att lyckas men mycket arbete återstår, säger Lotta Nibell-Keating på Västsvenska Turistrådet.

Hon framhåller att det är viktigt med kopplingen resa, äta, bo och göra. Där maten blir allt viktigare för turister.

- Skaraborg har en väldigt stor potential och trovärdighet när det handlar om mat. Det är vårt skafferi i Sverige och kan betraktas som Nordens Toscana, säger hon.

Något som Lotta Nibell-Keating också poängterar är att samarbetet mellan sektorer som hotellverksamhet, shopping och restauranger måste fungera.

- Skaraborg har genomgått en fantastisk resa och tagit fram en strategi där aktörer samverkar och det är viktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".