Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsprogrammet med fördjupande reportage och senaste nytt, måndag till fredag 15.04 - 17.35 i...

25 oktober: Rolexklocka försvann vid inbrott i Mariestad

Publicerat måndag 25 oktober 2010 kl 15.05

Rubrikerna i dagens program:

* Flera inbrott i bostäder

* Grov misshandel i Mariestad

* Äldre kvinna bestulen

Inbrottstjuvar gripna i Fyrbodal - kan även ha varit i Skaraborg
Under den gångna veckan har fyra personer gripits i Fyrbodal-området på bar gärning efter villainbrott i Västerlanda mellan Lilla Edet, Vänersborg samt Trollhättan. Männen är ej hemmahörande i Sverige och Polisen arbetar med teorin att männen kan vara inblandade i flera inbrott som skett den sista tiden. Tekniska undersökningar samt annan utredningsverksamhet har pågått hela helgen.

Stölderna av kopparkabel fortsätter
I måndags eftermiddag upptäcktes en kabelbränningsplats vid Fjället Skövde där tjuvarna kvarlämnat flera kabelhandskar med mera. Fyndet kan sättas i samband med ovan nämnda stöld samt flertalet andra stölder i närområdet.

Grov misshandel utanför krog i Mariestad.
Signalement:
Man cirka 35 år klädd i grå stickad tröja. Mannen hade ljust kort hår.

Försök till inbrott i Friggeråker, utanför Falköping
Någon har försökt att ta sig in i bostaden genom att borra två hål vid ett fönster för att på så sätt lirka upp fönstret. Villaägaren upptäckte två hål i fönsterkarmen vid ett fönster på sin bostad. Hålen är placerade precis vid fönstrets låshakar. Hålen är inte borrade helt igenom fönsterkarmen. Brottet har skett någon gång mellan onsdag och fredag i förra veckan.

Äldre kvinna bestals på sina bankkort
I tisdags den 19 oktober crika klockan 11:35 blev en äldre kvinna bestulen på sina bankkort på bussen mellan Skövde centrum och Havstenaområdet i Skövde. Kvinnan förvarade korten i sin handväska som låg framtill på rollatorn. De misstänkta är två kvinnor som var medpassagerare på bussen. Trots att kortet spärrades lyckade tjuvarna hinna ta ut 6 000 kronor från kontot ungefär 20 minuter efter stölden.
Signalement: Kvinnorna var båda i 35-årsåldern cirka 160 cm långa. En hade en brun vikrad mössa. Den andra svart hår upprullat på huvidet. Båda var mörkklädda.

Villainbrott i Istrum, utanför Skara
Under onsdagen den 20 oktober, någon gång mellan 07.15 och 15.24, genomfördes ett inbrott i en fastighet ett par kilometer utanför Istrum. Tjuven har tagit sig in genom att slå sönder rutan i en altandörr. Därefter har tjuven sökt igenom huset och stulit diverse gods. Tjuven eller tjuvarna kan ha blivit skrämda eftersom en del stöldgods lämnats kvar på platsen. Tjuvarna fick dock med sig en digitalkamera med objektiv och en bärbar dator.

Villainbrott på Bergavägen i Mariestad
Ett bostadsinbrott skedde på torsdagen den 21 oktober någon gång mellan 07.45 och 12.30. Tjuven har kunnat komma in genom att  fönstret till ytterdörren på fastigheten har krossats. Inne i fastigheten har det stulits bland annat två armbandsur varav en Rolex, tre Playstationspel, bärbar dator HP med mera.

Lägenhetsinbrott i Mariestad
Någon gång mellan klockan 17:00 och 18:00 i fredags den 22 oktober har ett lägenhetsinbrott ägt rum på Stockholmsvägen i Mariestad. Tjuven har genom kraftigt våld forcerat låset i entrédörren. Troligen har något  kofotsliknande verktyg använts. Lägenheten har sedan genomsökts, utdragna lådor öppnade dörrar. Stor oreda har orsakats i lägenheten. Tjuvarna fick med sig en summa kontanter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".