Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Sverige - äkta eller falskt matland?
Publicerat onsdag 11 februari 2015 kl 14.37
Anka i apelsinsås
Anka i apelsinsås. Bild: Jurek Holzer / SvD / TT

Livsmedelsproducenten Peter Blombergsson har tidigare levererat närproducerat ankkött och björksirap till lyxkrogar i Norden.

Men nu har han tröttnat på de svenska villkoren för närproducerat mat och håller på att flytta merparten av sin verksamhet till Slovenien i stället.

Hur ser Matilda Ernkrans (S) och Eskil Erlandsson (C) på detta och kan de locka tillbaka honom till Sverige?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".