Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Trender

Kombucha: äcklig eller en smaksensation?

Publicerat måndag 30 november 2015 kl 07.00
Kambucha - svampen som fått en renässans.
(14 min)
Kampucha
1 av 2
Sara Wicklin, receptutvecklare visar ingredienserna till Kambucha. Thomas Nordegren är skeptisk. Foto Anders Backlund/Anne Ibelius.

Den här bleka svampen är trots sitt inte särskilt aptitliga utseende hälsofolkets nya älskling: kombucha. Sara Wicklin, kock och receptutvecklare hjälper oss att förstå hur den ska hanteras och Anna Blücher, mikrobiolog och biotekniker, förklarar svampens inre. 

Rätt hanterad, processad, silad och spetsad kan den nämligen ge välsmakande alternativ till t ex alkoholhaltiga måltidsdrycker. Rätt hanterad alltså.

Har du någon erfarenhet av de välsmakande hälsodryckerna? Eller av de misslyckade varianterna?

För eller emot - berätta vad du tycker!


Så här kan du höra av dig till oss!

Vi finns på Facebook!

Skriv ett mejl!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".