Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Framtidens mat

Insekter - snart vår basföda?

Publicerat måndag 18 april 2016 kl 13.23
Insektsentreprenören: Plättar av syrsor kan vara framtidens frukostmat
(15 min)
Anette Jansson, dietist rådgivningsavdelningen Livsmedelsverket
Anette Jansson, dietist rådgivningsavdelningen Livsmedelsverket. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Insekter spås bli framtidens mat och nu forskas det kring om krypen är vår nästa viktiga proteinkälla. 

Josefin Strömberg, insektsentreprenör och Anette Jansson, dietist rådgivningsavdelningen Livsmedelsverket berättar om de senaste rönen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".